unieke installatie ECH115 in Finland

Voor onze eindklant in Finland heeft Bewo afgelopen maanden gewerkt aan een klantspecifieke stand-alone zaagmachine (ECH-Solid). Deze klant had de vraag of wij startlengtes van 12 meter, meerdere uitvoerposities en zeer diverse producten konden verwerken met de output die hun nodig hadden voor hun productie.

Met het uitvoer principe kunnen de producten op 4 plaatsen afgelegd worden, dit kan binnen de productie cyclus gewisseld worden, zonder enige manuele omstellingen.

De afname van deze machine in Waalwijk vond plaatst in week 29, en conform planning zou het Bewo installatie team deze in week 34 gaan installeren bij de klant. Helaas was dit vanwege de reisbeperkingen door Covid-19 niet mogelijk. In overleg met de eindklant, locale partner en Bewo is toen besloten dat onze lokale partner de installatie zou gaan uitvoeren aan de hand van video ondersteuning door Bewo specialisten. Ook de training van de bedieners is via video conferentie uitgevoerd.

Natuurlijk waren er wat uitdagingen in dit proces maar het is ons met alle betrokkenen toch gelukt om deze machine operationeel te krijgen. Hiermee kan de klant de machine toch in gebruik nemen, na opheffing van de reisbeperkingen verzorgt Bewo dan nog een bezoek als nazorg.

Wij zien hier zeker potentie en zullen deze aanpak verder gaan professionaliseren om deze in de toekomst in specifieke gevallen breder te gaan toepassen.

< naar overzicht