Uitzonderlijke machinecombinatie van Bewo en Heb÷

Uitzonderlijke machinecombinatie van Bewo en Heb÷

Wij hebben in samenwerking met het Duitse Hebö Maschinenfabrik GmbH een uitzonderlijke machinecombinatie geïnstalleerd. De machinecombinatie bestaat uit een automatische cirkelzaagmachine van Bewo, gekoppeld aan twee Bewo ontbraammachines en twee boormachines van Hebö. Bewo en Hebö hebben deze uitzonderlijke machinecombinatie geplaatst bij een Duitse klant die producten levert aan de agrarische sector. De Duitse klant zet de machinecombinatie in voor het verwerken van profielen met een hoge treksterkte. 

De zaagmachine, ontbraammachines en boormachines werken op hoge snelheid harmonisch samen en leveren een hoge output. De Bewo zaagmachine gaat daarbij ook duurzaam om met materiaal. De zaagmachine verwerkt namelijk uitgangsprofielen met ongelijke lengtes, zodat een minimum aan reststukken overblijft. Nadat profielen zijn gezaagd, passeren ze één van de twee Bewo ontbraammachines om de uitgangsprofielen zo optimaal mogelijk te verwerken. Na het zagen en ontbramen passeren de profielen de boormachines. Daarna worden de profielen automatisch naar een reinigingsmachine getransporteerd. De reinigingsmachine ontdoet de profielen van vuil en zaagspanen. 

Naast de duurzame omgang met materiaal hebben de zaaglijnen van Bewo extreem korte omsteltijden. Dit was ook een belangrijk aspect voor de Duitse klant, aangezien zij veel verschillende soorten profielafmetingen verwerken. Omdat alle instellingen automatisch gebeuren duurt het omstellen van Bewo zaaglijnen slechts één minuut. De machinecombinatie van Bewo en Hebö hebben het productieproces van de Duitse klant een stuk efficiënter en veiliger gemaakt. De zaagmachine van Bewo vervangt maar liefst vier semi handbediende zaagmachines.

< naar overzicht