Opvallende toename in vraag naar automatische Bewo zaagmachines

Opvallende toename in vraag naar automatische Bewo zaagmachines

Het laatste kwartaal was een opvallende toename te zien in de vraag naar automatische Bewo zaagmachines. De laatste maanden heeft Bewo veel orders gewonnen voor complete automatiserende zaaglijnen. Sales & Service Manager Marcel Veenstra legt uit: “Voor Bewo is het duidelijk; de markt trekt voorzichtig aan en onze marktgeoriënteerde focus werpt zijn vruchten af. De zaaglijnen gaan we in de komende maanden produceren. We plaatsen de zaaglijnen bij onder andere een fabrikant gespecialiseerd in lopende banden en een onafhankelijke loonzagerij voor de automobielindustrie.” Bewo ontwikkeld en realiseert automatische zaaglijnen voor het zagen, ontbramen, meten, controleren van lengte, reinigen en stapelen van buizen in allerlei maten en hoeveelheden. 

Zoals Veenstra zei, ziet Bewo een licht stijgende vraag op de markt. Naast de marktwerking heeft Bewo nog een andere verklaring. Bewo is namelijk bezig geweest met het geven van nieuwe impulsen aan de markt. Neem bijvoorbeeld de recente uitbreiding van de samenwerking met hun Engelse service partner; Justin Paddick van JHP Engineering Service. JHP en Bewo werken al tientallen jaren samen en nu hebben zij hun samenwerking uitgebreid. Voorheen voorzag JHP in service aan Bewo zaaglijnen. Nu is hij “Qualified Sales & Service Partner”. In Engeland gestationeerde bedrijven met interesse in nieuwe Bewo zaaglijnen kunnen nu contact opnemen met JHP. Met de uitgebreide samenwerking dekken Bewo en JHP heel Engeland, Wales en Noord Ierland en bieden ze gespecialiseerde service engineers. 

Bewo ervaart ook een toename in de verkoop van de handmatige cirkelzaagmachine; de Bewo CPO-315. Uiteraard is de markt zich aan het herstellen, maar klanten bevestigen ook dat het gemakkelijke bestelproces van de webshop van toegevoegde waarde is. Bewo heeft de webshop in januari 2014 speciaal voor dealers en eindgebruikers in de Benelux opgezet. De webshop is voor het bestellen van de Bewo CPO-315 en reserveonderdelen. Klanten geven aan dat de webshop hen helpt in het bestelproces en ze stellen de toegang tot relevante informatie op prijs. 

Een andere bijdrage in de stijging in vraag was de internationale beurs voor de buizenindustrie, de Tube & Wire in april in Düsseldorf. Bewo was aanwezig als exhibitor en ontving veel positieve interesse van bezoekers. 

Marcel Veenstra eindigt door te zeggen: “Naast onze marktgeoriënteerde focus en de introductie van onze webshop hebben wij de intentie van het brengen van meer nieuwe impulsen naar de markt. Binnenkort komen wij bij u terug met meer nieuws.”

< naar overzicht