Nieuwe besturingsplatform eerste stap naar Industrie 4.0

Bewo heeft een nieuw besturingsplatform ontwikkeld op basis van Siemens hardware S7-1500 in een Profinet omgeving. Er is hierbij gekozen om zoveel mogelijk veld componenten decentraal uit te voeren. Dit heeft geleid tot minder veldbekabeling en centrale elektra kasten wat de kans op storingen verminderd. Door gebruik te maken van Solid State modules i.p.v. Relais wordt ook de levensduur van deze componenten vergroot.

Door toepassing van ethernet kunnen wij op een snelle en efficiënte manier alle veld componenten bereiken. Hiermee zijn wij in staat om de meeste storingen van een afstand op te lossen. Hierdoor worden de downtime en kosten voor service aanzienlijk verminderd. Vanaf heden zullen alle Sigma en Single zaaginstallaties inclusief alle nageschakelde eenheden met dit nieuwe besturingsplatform worden uitgerust.

Tegelijk met deze aanpassingen is de HMI vernieuwd, met behulp van help files, welke vanuit elk scherm kunnen worden opgeroepen kan snel uitleg worden gegeven over de functionaliteit van de diverse features. Tevens is de fouten diagnose vernieuwd waarmee klanten ook beter zelf in staat zijn eventuele storingen te verhelpen. Hiermee komt Bewo tegemoet aan een langgekoesterde wens van onze klanten om de machines eenvoudiger te maken in de bediening.

Hiermee is dit besturingsplatform geschikt voor de verdere inrichting van Industrie 4.0.

< naar overzicht