Bewo verhuist: een nieuwe basis voor een innovatieve toekomst

Bewo verhuist: een nieuwe basis voor een innovatieve toekomst

Bewo Cutting Systems B.V. gaat per 1 oktober 2014 verhuizen. Na bijna 80 jaar in Tilburg gehuisvest te zijn geweest gaat de Nederlandse ontwikkelaar en fabrikant van de oersterke handbediende cirkelzaagmachine (de Bewo CPO) en de high performance automatische zaagmachines voor buizen verhuizen naar een nieuwe, ruimere locatie in Waalwijk. Met de verhuizing anticipeert Bewo op de groeiende vraag naar automatiseringsoplossingen vanuit haar markt. Het aan de A59 gelegen pand is beter bereikbaar en heeft moderne faciliteiten, waaronder een trainingsruimte. Een goede plek dus om verder te groeien en ambities waar te maken. 

Met het aantrekken van de economie zien we een stijgende vraag naar het automatiseren van productieprocessen. De geautomatiseerde zaaglijnen van Bewo worden steeds meer uitgebreid en vragen meer vloeroppervlakte. De nieuwe bedrijfsruimte in Waalwijk heeft de mogelijkheden om aan deze vraag te kunnen voldoen. Een complete Bewo zaaglijn bestaat doorgaans uit een automatische zaagmachine, een ontbraammachine, een lengte controle systeem, een reinigingsmachine en een stapelrobot met een afvoereenheid. In Waalwijk zal een Showroom & Education Center worden ingericht waar Bewo zijn intelligente zaagoplossingen zal presenteren en waar de relaties zullen worden getraind in het hoge volume geautomatiseerd zagen. 

Tijdens de verhuizing gaan de werkzaamheden gewoon door. Niet alleen op kantoor, maar ook in de fabriek gaat alles door. Operations Manager Frans van Gorp vertelt: “Onze klanten zullen geen hinder ondervinden van onze verhuizing. Terwijl we in Tilburg nog aan het werk zijn, beginnen we ook met het bouwen van een nieuwe zaaglijn in Waalwijk. Voor het gelijktijdig opbouwen van meerdere zaaglijnen op verschillende locaties is een strakke organisatie vereist en we hebben alles tot in de puntjes geregeld.”. 

Bewo heeft in Tilburg heel wat geschiedenis gemaakt. Het bedrijf werd in 1936 opgericht als een Engineeringbureau en ze waren bijna 80 jaar gehuisvest in Tilburg. Ze hebben sinds de jaren 50 de zaagsystemen geheel in eigen productie genomen. Ze hebben hun zaagsystemen doorontwikkeld en de innovatieve ontwikkelingen volgden elkaar snel op. Begin jaren 60 werd Bewo de producent voor totaaloplossingen van zaagautomaten, dat wil zeggen; zagen, ontbramen, meten, lengte controle, reinigen en stapelen van buizen. Tegenwoordig produceren ze nog steeds totaaloplossingen voor zaagautomaten en de bekende handbediende afkortzaag: de Bewo CPO-315. Zowel de totaaloplossingen voor zaaglijnen als de Bewo CPO-315 gaan naar klanten over de hele wereld. 

Frans van Gorp sluit af door te zeggen: “We hebben met het nieuwe pand in Waalwijk een goede plek gevonden om onze ambities waar te maken. Wij zijn klaar voor een innovatieve toekomst!”.

< naar overzicht