Bewo plaatst twee machines en ontvangt excellente beoordeling

Bewo plaatst twee machines en ontvangt excellente beoordeling

Eind 2013 installeerden wij maar liefst twee automatische zaaglijnen bij Ruukki Metals Oy, in Finland. Voor de levering en installatie gaf Ruukki het rapportcijfer 8,6 (op een schaal van 9) aan Bewo. Ruuki, gespecialiseerd in staal en staalconstructies, heeft een SCF-90 Sigma en ECH-115 Solid laten plaatsen. De Sigma en Solid zijn beide uitgevoerd met een ontbraammachine, een lengte controle unit en een stapelrobot. Beide zaaglijnen draaien reeds optimale productie. 

Het hoge rapportcijfer voor de installatie en de opstart van de Sigma en Solid is mede te danken aan de intensieve training die de operators van Ruukki bij Bewo doorlopen hebben. Tijdens deze training hebben de operators alle ins en outs van de Bewo machines geleerd. Zodoende kon Ruukki de Sigma en Solid na de installatie direct in gebruik nemen. 

De Sigma staat bekend om de laagste kosten per gezaagd product. Dat komt door de combinatie van het Bewo klembeksysteem (maakt meervoudig zagen mogelijk) en het servogestuurde aanvoersysteem (verzorgt een snel en nauwkeurig zaagresultaat). Ruukki heeft gekozen voor de Sigma, voornamelijk vanwege de korte omsteltijden. In sommige series worden slechts 1.600 zaagsnedes gemaakt. Na die serie moet de Sigma omgesteld worden. Het omstellen van de Sigma is echter eenvoudig en duurt maar 12 minuten. Ruukki zet de Sigma in voor het zagen van de grotere en kleinere series buizen. De Solid is meer geschikt voor grotere diameters en wanddiktes. Ruukki gebruikt de Solid voor de zwaardere profielen en voor profielen met speciale vorm. 

Ruukki heeft veel geautomatiseerd. In hun fabriek wordt alle data centraal op het kantoor ingevoerd en uitgelezen. Bewo heeft daarom beide zaaglijnen volledig gekoppeld aan het ERP systeem van Ruukki. De operator krijgt geen werkbon meer want de data wordt direct ingelezen in de machines. 

U kunt de SCF-90 Sigma in actie gaan bezichtigen op de beurs Tube & Wire in Düsseldorf. De Tube & Wire is een leidende vakbeurs voor de draad-, kabel- en buizenindustrie en wordt gehouden van 7 t/m 11 april 2014. Bewo presenteert op de Tube & Wire de SCF-90 Sigma, inclusief ontbramer, lengte controle unit en stapelrobot. In hal 6, stand 42 laat Bewo de automatische zaaglijn regelmatig voor u draaien.

< naar overzicht