Bewerkingslijn voor pijp fittingen

Ongeveer een jaar geleden heeft Bewo de vraag voorgelegd gekregen hoe wij de productie van halffabricaten voor bochten voor pijpleidingen voor olie- en gasindustrie konden automatiseren.

 

Niet een product waarbij je direct aan Bewo zou denken voor een procesautomatisering. Echter, na een grondige bestudering van het huidige proces en de wensen van de klant goed in beeld te hebben gekregen, zijn wij vanuit onze adviesrol aan de slag gegaan. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de automatisering van een gedeelte van het proces:

1.   Buizen afkorten, ontbramen


Van startlengtes tot 7 meter worden de producten vanuit bundels via diverse stappen op lengte gezaagd in een bereik van diameter 8 tot 115 mm en met lengtes van 100 mm– 1.000 mm, ontbraamd en schoongeblazen.

2.   Voorbehandelen en producten van binnen voorzien van een grafietlaag.

Voor de nabewerking, het buigen van de bochten, is het van belang dat de buizen intern worden voorzien van grafiet ter smering tijdens het buigproces. Hiertoe worden de buizen eerst verwarmd in een droogoven. Hiervoor is ervoor gekozen deze grafiet middels een lans aan de binnenzijde van de buis aan te brengen. Ook dit proces is compleet door Bewo geautomatiseerd, waarbij rekening wordt gehouden met aanvangstemperatuur van de buis, grafietvolume en afkoeltijd.

Dit automatisch proces draagt bij aan vermindering van het gebruik van grafiet, de vervuiling, een constantere productkwaliteit én verhoging van de productiviteit. Dit alles is onafhankelijk geworden van de bedieners; de proces bewaking is volledig geautomatiseerd en de data kan continue uitgelezen worden. Hiermee zijn deze vitale procesparameters altijd te herleiden aan de productiebatch.

Voor de kleinere product afmetingen kunnen 1500 producten per uur geproduceerd worden. De omstelling van de complete lijn geschied binnen slechts 15 minuten!

 

 

 

 

 

 

< naar overzicht