Bewo Cutting Systems B.V. - Waalwijk

Bewo I-normen

Bij het ontwikkelen van klant specifieke zaagoplossingen hanteren wij drie kernwaarden. Dit zijn onze I-normen:

Integral approach

De Bewo zaaglijnen zijn ontwikkeld als kern van een geïntegreerde zaagcel. Onze zaaglijnen zijn perfect afgestemd in samenspel met onze ontbraammachine, buizenreinigingsmachine, stapelrobot en lengtecontrolesystemen. Wij leveren en installeren deze combinaties als turn-key oplossing. Uw wensen zijn het uitgangspunt van onze engineers bij het ontwikkelen van een geïntegreerde zaagcel op maat.

Improved performance

Het doel van onze integrale benadering en innovatieve technologie is het verbeteren van prestaties. Met de complete Bewo zaagoplossingen kunt u verbetering van uw zaagprestaties realiseren. Het omstellen van een complete Sigma zaaglijn, bestaande uit een zaagmachine, ontbramer, lengte controle en stapelrobot duurt bijvoorbeeld slechts 12 minuten en u heeft maar een paar gereedschappen nodig.

 

Innovative technology

Bewo machines maken zagen nauwkeuriger, betrouwbaarder, veiliger, schoner en efficiënter door innovatieve technologie. Alle Bewo machines zagen bijvoorbeeld vanaf de onderkant naar boven, in plaats van andersom. Grote voordelen van zagen vanaf de onderkant zijn een betere geluidsbeheersing, hogere veiligheid vanwege een ingekapselde zaag en u kunt snel en gemakkelijk de bekken verwisselen. Ook ontstaan er door het zagen vanaf de onderkant minder krassen op het materiaal en komen er veel minder spanen in het klembereik.

Een ander detail van de innovatieve technologie is dat alle Bewo zaagmachines een servo gestuurde zaagvoeding hebben, wat resulteert in snellere zaagtijden en betere standtijden van het zaagblad. Een volgend detail van de innovatieve technologie is de positie van het zaagblad ten opzichte van de buizen. Deze positie van het zaagblad geeft de mogelijkheid vierkante en rechthoekige buizen diagonaal te zagen. Met diagonaal zagen begint het zaagblad niet in het volle materiaal. Op de Bewo Sigma en Single machines wordt het zaagblad gesegmenteerd gepositioneerd, wat lengtetoleranties door slingering van het zaagblad minimaliseert.