Een Bewo automatische zaaglijn op de Fabtech

Een Bewo automatische zaaglijn op de Fabtech

Tijdens de Fabtech in Chigago (USA) van 9 tot en met 12 november 2015 presenteert Kent Corporation (OH) een volledig automatische zaaglijn voor buizen. De zaaglijn is van het type SCF-90 Sigma en heeft een gekoppelde ontbraammachine. Zowel de zaagmachine als de ontbraammachine zijn ontwikkeld en geproduceerd door Bewo. 

De Sigma is om verschillende redenen een zeer snelle zaagmachine. Het unieke klembekkensysteem maakt het simultaan zagen tot maar liefst zes buizen mogelijk. De 5,5 kW motor kan zaagsnelheden van 50 tot 300 m/min bereiken. De Bewo zaaglijn zaagt en ontbraamt 6.000 per uur. Als de Sigma stand‑alone opgesteld staat, zaagt hij 15.000 buizen per uur.
Daarbij komt dat de Sigma zeer gebruiksvriendelijk is en dat komt de snelheid van het zaagproces ten goede. Ook heeft de Sigma extreem korte omsteltijden, waarbij slechts een paar gereedschappen nodig zijn. Bij het instellen van de complete zaaglijn, hoeven slechts productspecificaties ingevoerd te worden. De zaaglijn voert automatisch de aanpassingen door en gaat voor maximale efficiency. Het omstellen van de buislengte + diameter + klembekken duurt niet langer dan 10 minuten. Het wisselen van het zaagblad duurt slecht 3 minuten. Dat betekent dat het omstellen van de complete zaaglijn maximaal 13 minuten duurt. 

Kent is Bewo’s exclusieve distributeur in de USA. Kent en Bewo begonnen hun sterke zakenrelatie ruimt twintig jaar geleden. Naast Bewo zaagapparatuur biedt Kent ook een productielijn voor buizen met onder andere lasapparatuur, accumulators en ontbraammachines. Dean Costello, CEO van Kent, legt uit waarom hij zo positief is over het vertegenwoordigen van Bewo’s automatische zaaglijnen: “Bewo onderscheidt zich op vele vlakken. Bewo heeft veel technical know-how in huis en verzorgt zeer klantspecifieke oplossingen. Deze combinatie maakt ze erg flexibel voor wat betreft de configuratie van de zaaglijnen en ze kunnen gemakkelijk plug-and-play oplossingen realiseren. Dit is slechts één voorbeeld van de hoge kwaliteit die Bewo waarmaakt.” 

U vindt Kent Corporation op de Atlanta Fabtech in stand #N2041.

< naar overzicht