Bewo presenteerde maar liefst 3 primeurs op de Tube & Wire

Bewo presenteerde maar liefst 3 primeurs op de Tube & Wire

Bewo heeft op de afgelopen Tube & Wire beurs in Düsseldorf, Duitsland flink uitgepakt. Ze presenteerden namelijk maar liefst drie primeurs: de extreem snelle Sigma Short Cut, een zaagautomaat die moeiteloos tot zes buizen simultaan in korte producten zaagt; de Solitair, een zeer praktische stand alone meettafel voor het nauwkeurig opmeten van output producten; en een chamferingmachine die op de Tube & Wire in perfecte harmonie samenwerkte met een automatische zaagmachine en ontbraammachine. De machines zijn nieuw in het productengamma van de Nederlandse ontwikkelaar en producent van totaaloplossingen voor automatische zaagstraten en de Bewo CPO handbediende zaagmachine. 

Op de Tube & Wire had Bewo de SCM-60 Chamferingmachine gekoppeld aan een automatische cirkelzaagmachine en een ontbraammachine. De chamferingmachine is nieuw in het productgamma van Bewo. De chamferingmachine heeft optimale verspaningscondities en cyclussnelheid, vanwege de variabel instelbare voeding. Met behulp van een gebruiksvriendelijk keuzemenu kan de operator gemakkelijk instellingen kiezen voor het beste chamferingresultaat. Net als bij alle andere machines van Bewo zijn de eindproducten ook bij de chamferingmachine van uitstekende kwaliteit.

De zaaglijn, waar de chamferingmachine aan gekoppeld was, bestond verder uit een DCH-76 Sapphire zaagautomaat en een ontbraammachine. De Sapphire zaagautomaat staat bekend om het feit dat de zaagmachine ongelijke startlengtes moeiteloos in een ononderbroken proces zaagt en het unieke 6-punts klemsysteem. De Sapphire klemt buizen op 6 punten. Hierdoor worden buizen op hoge snelheid, met veel precisie en krasvrij verwerkt.

 

De nieuwe Sigma Short Cut (SigmaSC) die Bewo ook op de Tube & Wire presenteerde is om meerdere redenen een extreem snelle zaagmachine. Het unieke klembekkensysteem maakt het simultaan zagen tot maar liefst zes buizen mogelijk. De 5,5 kW motor kan zaagsnelheden van 50 tot 300 m/min bereiken. De complete Bewo zaaglijn zaagt en ontbraamt 6.000 buizen per uur. Als de Sigma Short Cut stand‑alone opgesteld staat, zaagt hij tot maar liefst 15.000 buizen per uur.
Daarbij komt dat de Sigma zeer gebruiksvriendelijk is en dat komt de snelheid van het zaagproces ten goede. Ook heeft de SigmaSC extreem korte omsteltijden, waarbij slechts een paar gereedschappen nodig zijn. Bij het omstellen van een complete zaaglijn, hoeven slechts productspecificaties ingevoerd te worden. De zaaglijn voert automatisch de aanpassingen door en gaat voor maximale efficiency. Het omstellen van de buislengte + diameter + klembekken bij een zaagmachine, een ontbraammachine en stapelrobot duurt niet langer dan 9 minuten. Het wisselen van het zaagblad duurt slecht 3 minuten. 

Ook de praktische Solitair meettafel die Bewo presenteerde op de Tube & Wire is nieuw in het productgamma van Bewo. De Solitair is een absoluut meetsysteem en meet producten tot 3.000 mm. De Solitair is gebaseerd op hetzelfde concept als de vertrouwde Bewo meettafel, de MT, maar dan in een nieuw jasje. Nadat u een buis heeft gezaagd kunt u gemakkelijk de lengte van de buis controleren en desgewenst een meetrapport printen. Het verschil met de MT is dat Bewo de Solitair modulair bouwt, waarbij ze de nieuwste productietechnieken toepassen. Dit heeft als gevolg dat Bewo de Solitair zeer aantrekkelijk heeft geprijsd.

Alle Bewo machines op de Tube & Wire waren operationeel en Bewo heeft vele demo’s gegeven. Bent u ook geïnteresseerd in een demo? Informeer bij Bewo naar de mogelijkheden.

< naar overzicht