Bewo exposeert op de Tube & Wire

Bewo exposeert op de Tube & Wire

Van 4 t/m 8 april 2016 vindt de Tube & Wire plaats in Düsseldorf, Duitsland. Wij, als Nederlandse ontwikkelaar en fabrikant van de high performance automatische zaagmachines voor buizen en de oersterke metaalafkortzaag (de Bewo CPO), zijn wederom exposant op de wereldwijd leidende beurs voor de buizenindustrie. U vindt ons tijdens de Tube in hal 6, stand E42.

Deze editie van de Tube & Wire staat voor ons in het teken van primeurs. Area Sales Manager, Marc Lauwerys vertelt: “We gaan op de Tube & Wire interessante machines laten zien. U kunt komen kijken naar onze nieuwe SigmaSC met nieuwe ontwikkelingen, een complete Sapphire zaaglijn die buizen van ongelijke startlengtes moeiteloos en simultaan verwerkt, ons nieuwe lengte controle systeem voor buizen, de Solitair en ook de handbediende cirkelzaagmachine, de Bewo CPO zal op de Tube niet ontbreken.”

De SigmaSC die wij gaan demonstreren is volledig operationeel en zaagt tot maximaal zes buizen op topsnelheid. In stand‑alone opstelling zaagt de SigmaSC maar liefst 15.500 buizen per uur. Tevens is de SigmaSC zeer gebruiksvriendelijk en dat komt de snelheid van het zaagproces ten goede. Bovendien heeft de SigmaSC extreem korte omsteltijden, waarbij slechts een paar gereedschappen nodig zijn. De zaagmachine voert automatisch de aanpassingen door en gaat daarbij voor maximale efficiency. Het omstellen van de buislengte + diameter + klembekken duurt niet langer dan 10 minuten. Het wisselen van het zaagblad duurt slechts 3 minuten. Dat betekent dat het omstellen van de complete zaagmachine maximaal 13 minuten duurt. Wij demonstreren de SigmaSC op de Tube met een nageschakelde stapelrobot. Ook de stapelrobot verwerkt nieuwe productspecificaties automatisch. Zonder programmeerkennis profiteert u van alle intelligente mogelijkheden van de stapelrobot.

De Sapphire zaaglijn die u ook op onze stand kunt gaan bekijken staat bekend om zijn efficiëntie. De zaagmachine kan namelijk twee buizen van ongelijke startlengtes simultaan zagen in een ononderbroken proces. Vanwege de korte kop- en reststukken en de mogelijkheid tot het opzagen van restmateriaal van ongelijke startlengtes is de Sapphire zeer economisch met materiaal. Net als bij alle andere Bewo zaagmachines zijn bij de Sapphire de eindproducten van zeer hoge kwaliteit. De Sapphire klemt buizen tijdens het zagen met een uniek zes-punts diafragma klemsysteem. Met dit klemsysteem kunt u buizen zagen van 8 t/m 76 mm diameter en heeft u vrijwel geen krassen of vervormingen op uw producten.

Het nieuwe Bewo lengte controle systeem, de Solitair, vindt u ook op de Tube. De Solitair is gebaseerd op hetzelfde concept als de vertrouwde Bewo meettafel, de MT, maar dan in een nieuw jasje. Nadat u een buis heeft gezaagd kunt u gemakkelijk de lengte van de buis controleren en desgewenst een meetrapport printen. Het verschil met de MT is dat wij de Solitair modulair bouwen, waarbij we de nieuwste productietechnieken toepassen. Dit heeft als gevolg dat wij de Solitair zeer aantrekkelijk hebben geprijsd.

Tot slot demonstreren we de handbediende cirkelzaagmachine Bewo CPO. De Bewo CPO staat bekend om de bewezen kwaliteit. Waar ligt dat nou aan? Marc Lauwerys licht het toe: “We krijgen met regelmaat aanvragen voor revisieonderdelen van maar liefst 30 jaar oude Bewo CPO’s. De te vervangen onderdelen betreffen dan bijvoorbeeld een beschermkap of handvatten. De onderdelen die vervangen moeten worden zijn relatief goedkoop, gemakkelijk te vervangen en hebben wij vrijwel altijd uit voorraad leverbaar.” Een levensduur van een Bewo CPO van ruim 20 jaar is geen uitzondering. Door het degelijke binnenwerk met bronzen wormwiel en gietijzeren delen slijt de Bewo CPO minimaal. Als een eigenaar de Bewo CPO goed onderhoudt, gaat hij gemakkelijk zeer lange tijd mee. De techniek van de Bewo CPO’s is goed doordacht.

Bent u ook benieuwd naar onze nieuwe ontwikkelingen? U vindt ons tijdens de Tube in hal 6, stand E42.

< naar overzicht